Om

UTBILDNING


Post-graduate Certificate Compassion Focused Therapy, University of Derby, UK, 2014

Psykologexamen (Cand. Psych), University of Copenhagen (2013)


Post-graduate diploma Communication, Erasmus hoegeschool, Brussels (2005)

Fil. kand statsvetenskap, University of Lund (2004)


Therapy training

  • Advanced CFT supervision (1 day), Paul Gilbert, 2018, Odense, DK
  • Emotion focused couples therapy, externship 2017, Lund SE
  • Working with anger and Compassion 1-day workshop 2015 med Russel Kolts, Manchester, UK
  • Post-graduate Certificate Compassion Focused Therapy (60 ECTS) 1-årig Masterutbildning, 2014 Derby University, UK
  • Schematherapy (A) 2014 Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi
  • Introduction to Compassion Focused Therapy (3 dgr) 2013 Derby University, UK
  • Solutionfocused short-term therapy, 2012 University of Copenhagen
  • Coaching and counseling (15 ECTS) 2011 Malmö Högskola, Malmö
  • Counseling training for working with children 2010 BRIS, Malmö
  • Introduction to gestalt therapy (4 days) 2010 Nordisk Gestalt Institut, Fredensborg, DK


Språk

Svenska, Danska, Engelska (terapinivå)

Franska, Spanska (konversationsnivå)MY

STORY

Vem är jag då? EU-informatören som skolade om sig till psykolog.


Jag får ofta frågan om hur jag orkar med mitt jobb. Faktum är att jag älskar mitt jobb och är djupt tacksam över att få dela så oerhört mycket viktigt och svårt med så många människor. För mig är det ett sant privilegium.


Min egna bakgrund och uppväxt har gjort mig nyfiken på människor och det mänskliga samspelet. Drömmen om att psykolog fanns länge hos mig som något som jag inte vågade erkänna för mig själv. Istället ville jag bli utrikeskorrespodent. Det var mitt sätt att få betrakta människor och vårt mänskliga samspel. Fast jag blev aldrig journalist även om jag under kortare perioder jobbat i pressenheter och med presskontakter. Istället blev jag informatör åt EU och har jobbat på både EU-parlamentet och åt EU-kommisionen. Men det var inte förrän jag fick en chefsroll på kommunikationsbyrån jag jobbade på som jag började fundera på om detta verkligen var vad jag ville göra. I min roll som chef insåg jag att det jag gillade med jobbet mer än något annat var mänskliga relationer och  och att hjälpa andra framåt. Borde jag verkligen jobba med detta då? frågade jag mig själv. Det blev början på en lite krokig resa fram till psykologrollen. Jag har aldrig ångrat det steget även om det var svårt.

Kulturell erfarenhet


Jag har växt upp med det kulturella utbytet. Min familj flyttade från Danmark och bosatte sig på Södra Öland och fick lära sig att ömentalitet är ganska annorlunda. Under min uppväxt blev vi stödfamilj till en Iransk familj och jag fick bekanta mig med en helt annan kultur. Både min mamma och mormor har uppmuntrat utforskande av det som är nytt och annorlunda och det är något jag burit med mig.


Det har fört mig ut i världen på många spännande resor. Jag har bott i New York, USA, Bryssel, Belgien, Köpenhamn, Danmark och även i Sverige.


Jag har varit ingift i en stor matälskande Spansk familj och jag lärde mig mycket av den erfarenheten. Numera är jag ingift i en Egyptisk familj och håller som bäst på att lära mig om Arabisk och muslimsk kultur.


Under min tid utomlands förstod jag hur viktigt det kan vara att få träffa en professionell som vet vad det innebär att både leva i en annan kultur och att leva i en relation med någon från ett annat land. Därför erbjuder jag både par och enskilda terapi med det fokuset om det är aktuellt.